Una mica de mí


nuria-bosch-crianza-respetuosa-about-2bEm dic Núria Bosch Tapiolas, sóc Mestra i Psicopedagoga, i els darrers anys m’he format en l’àmbit de l’educació viva. Amb la formació, “Introducció a l’Educació Viva” que organitza el CRAEV (Centre de Recursos i Assessorament en l’Educació Viva) se’m desperta el desig de vincular-me  de nou al món educatiu, però des d’un nou concepte: l’Acompanyant. Fins aleshores havia estat treballant com a educadora en diferents serveis i projectes de l’àmbit social i comunitàri.

Aquesta formació em connecta amb una nova mirada, una altre manera d’entendre les relacions i de viure-les. Se’ns parla de presència, escolta i cultiu de la percepció, acompanyament emocional… Haig de poder viure-ho. Començo així una col·laboració a Kaleidoscopio, un espai familiar  d’acompanyament pedagògic al costat de la Judith i l’Eva, referents pedagògiques de la proposta educativa.

Aquesta experiència no només em suposa un aprenentatge de vivències,
sinó que es converteix en un procés d’auto coneixement i creixement personal.

Aprenc a tenir més paciència i amor cap a mi mateixa, a observar i atendre els moviments interns que em genera aquest nou “estar”, i a connectar amb el saber intuïtiu i la creativitat, tan adormida! Em sento cuidada i sostinguda per qui m’acompanya en el que és per a mi un nou context educatiu. De la mà, aprenc a caminar descalça.

nuria-bosch-crianza-respetuosa-about-2aDes de la vivència, em neix el compromís personal i vocacional de seguir investigant, treballant i vivenciant en aquesta línia educativa.

És per a mi un temps de despertar consciències començant per la pròpia, un camí de processos, ritmes, cicles i etapes, de donar-se el temps per veure-hi, de adonar-se’n que no hi ha mètodes universals perquè les persones som particulars, d’estar més que mai aquí, a l’ara, mirant a qui tinc davant, oberta, receptiva, i amb la certesa que…

…tot comença en una mateixa,
només així, mirant-me, et veig.

This post is also available in: Spanish

Diseño: sudeesign.com© 2015 Núria Bosch Tapiolas.